Case Study: Glencoe New Construction Project

Overview:

A fearless developer is committed to building a $6 million “spec” home just off the lake in Glencoe. He needs to design a home that appeals to the broadest possible audience of buyers knowing that the heart of the home - the kitchen - must work for both serious cooks and those who might never lift a pot.

Challenge:

Because of the home’s impeccable location next to the Glencoe Ravine, the kitchen had to take visual advantage of this unique location. Lori had to optimize not only the functional aspects of the kitchen such as work flow, storage and appliances, but also the overall architecture of the home by designing a thoughtful foot print.

Solution:

Lori embraced the challenge by working with the developer to improve the original floor plan by moving an exterior door to create a better sightline. This design change allowed for an uninterrupted view from the front of the home through the living room, dining room and kitchen to the ravine in the back yard.

Result:

By redesigning the kitchen and moving a door to the proper sight line, Lori crafted a superbly functional and flexible kitchen that also enhanced the architecture of the home. Understanding the vision of the developer and architect, Lori was able to think outside of the box and develop a solution that measurably enhanced not just the kitchen but the entire home.


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player